Toate stirile
E-mail:
Parola:    

Am uitat parola Cont nou
Esti persoana fizica si ai nevoie urgent de un medicament? Creeaza-ti acum un cont acum si posteaza cererea ta!
 
Top 3 cereri!
 
 
Top 5 stiri!
 
 
Farmaciile din Virginia:
 
art farm
BARBUFARM
HYPERICI FARM
rima farm
VERDAN FARM
farmacia isvoarele
sanat farm
SC MARIFARM SRL
BIOSPECTRUM
SC PRIFARM SRL

Stiri Farma.AgoraCentral.ro


Presedintele CFR: Ne ingrijoreaza ca nu se va putea respecta Contractul Cadru - 502 vizualizari
 

Presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania (CFR), prof. univ. dr. Dumitru Lupuliasa, a declarat joi, 14 martie, la Targu Mures, ca farmacistii isi doresc intrarea in vigoare cat mai urgent a noului Contract-cadru, insa sunt ingrijorati intrucat nu pot vorbi de o predictibilitate, transmite Agerpres.

Dumitru Lupuliasa a participat joi, la Targu Mures la conferinta Pharma Forum, organizata de Pharma Business Services sub patronajul Colegiului Farmacistilor din Romania.

Contractul-cadru

'Ne dorim sa intre in vigoare Contractul-cadru pentru ca orice intarziere inseamna nesiguranta pentru lunile urmatoare si nesiguranta pentru pacientii nostri si pentru colaboratorii pe care-i avem, fie ei producatori, distribuitori. Asa incat eu cred ca pentru o functionare cat mai buna ar trebui ca acest contract sa intre in vigoare, ca sa stim care sunt noile reguli ajustate, la ce sa ne asteptam si cum sa ne pregatim si noi sa facem fata, daca vor fi schimbari majore (...) Sunt foarte...

2013-03-15

Evolutia infectiilor gripale in saptamana 4-10 martie - 426 vizualizari
 

In saptamana 4-10 martie activitatea gripala a evoluat cu intensitate medie, cu extindere nationala, morbiditatea prin infectii respiratorii acute fiind mai scazuta decat in saptamana precedenta, depasind nivelul bazal calculat pentru acest sezon, dar incadrandu-se in intervalul asteptat, se arata in comunicarea saptamanala a Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT)

Cazurile de gripa evolueaza atat in forma medie, cat si severa, preponderent la persoane neprotejate cu vaccin gripal. Pana la data de 10 martie au fost vaccinate antigripal 865954 persoane din grupe la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatati

De la inceputul sezonului de supraveghere si pana la data de 12 martie, au fost confirmate cu gripa 402 cazuri:

  • 228 virusuri gripale tip A,din care 212 subtip H1 pdm09, 11 subtip H3, 5 nesubtipate
  • 173 virusuri gripale tip B
  • 1 coinfectie A(H1)pdm09+B

Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in mun Bucuresti (92),...

2013-03-14

Presedintele CNAS: Anuntul ministrului Sanatatii este neoportun - 467 vizualizari
 

Presedintele CNAS, dr Doru Badescu, considera ca anuntul facut de ministrul Sanatatii privind desfiintarea CJAS nu este oportun in acest moment, avand in vedere ca din 1 aprilie 2013 incepe perioada de contractare a serviciilor medicale si activitatea caselor de asigurari va fi focusata pe acest subiect.

Prezent la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti, ce se desfasoara la Bucuresti in perioada 12-13 martie, ministrul Sanatatii a anuntat ca in urmatoarea perioada se vor desfiinta Directiile de Sanatate Publica si Casele Judetene de Asigurari de Sanatate pentru a economisi mai multi bani, care vor fi indreptati spre programele de sanatate. Potrivit Ministrului Sanatatii, DSP-urile consuma 10% din fondurile de administrare ale ministerului, iar CJAS consuma 3% din FNUAS.

"Declaratia ministrului Sanatatii releva o intentie politica asumata de domnia sa. Astazi, nu avem nici o analiza sau un studiu de impact social, administrativ, economic si financiar al acestei decizii, care...

2013-03-13

Conferinta Pharma Forum ajunge la Targu Mures - 623 vizualizari
 

O noua editie a conferintei Pharma Forum, manifestare organizata de Pharma Business Services organizeaza sub patronajul Colegiului Farmacistilor din Romania, se va desfasura la Targu Mures, la Hotel Business, Bd-ul 1 Decembrie 1918, nr. 250, in perioada 14-15 martie 2013, incepand cu orele 14.00.

Printre invitatii la conferinta se numara specialisti de renume din domeniu si reprezentanti ai autoritatilor sistemului farmaceutic romanesc: prof. dr. farm. Dumitru Lupulieasa, presedintele Colegiul Farmacistilor din Romania, farm. Iustina VAS, presedintele Colegiului Farmacistilor din Mures; prof. dr. Leonard Azamfirei, Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Tg. Mures, conf. dr. Ioan Tilea, Universitatea de Medicina si Farmacie Tg. Mures; prof. dr. Daniela-Lucia Muntean, Decanul Facultatii de Farmacie din cadrul UMF TG. Mures; ec. Camelia Monica Suciu, presedinte-director general CJAS Mures; prof. asoc. dr. Nicolae Calomfirescu; asist. univ. dr. Monica Copotoiu, Spitalul...

2013-03-13

Nicolaescu: In urmatoarea perioada se vor desfiinta DSP-urile si CJAS - 612 vizualizari
 

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca in urmatoarea perioada se vor desfiinta Directiile de Sanatate Publica si Casele Judetene de Asigurari de Sanatate pentru a economisi mai multi bani, care vor fi indreptati spre programele de sanatate.

Potrivit Ministrului Sanatatii DSP-urile consuma 10% din fonduri, iar CJAS consuma 3% din FNUAS.

Economiile facute prin desfiintarea structurilor din teritoriu vor fi folosite pentru Programele Nationale de Sanatate.

2013-03-12

Nicolaescu: Vor fi desfiintate DSP-urile si Casele Judetene de Sanatate - 441 vizualizari
 

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca in urmatoarea perioada se vor desfiinta Directiile de Sanatate Publica si Casele Judetene de Asigurari de Sanatate pentru a economisi mai multi bani, care vor fi indreptati spre programele de sanatate.

Potrivit Ministrului Sanatatii DSP-urile consuma 10% din fonduri, iar CJAS consuma 3% din FNUAS.

Economiile facute prin desfiintarea structurilor din teritoriu vor fi folosite pentru Programele Nationale de Sanatate.

2013-03-12

Despre refluxul gastro-esofagian pe intelesul tuturor - 597 vizualizari
 

 Despre refluxul gastro-esofagian

2013-03-12

Producatorii de medicamente generice cer eliminarea cotei TVA din taxa clawback - 378 vizualizari
 

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), asociatie care reprezinta interesele principalilor investitori de resort prezenti pe piata romaneasca, cere autoritatilor recalcularea cuantumului taxei clawback pentru trimestrul IV 2012, potrivit unui comunicat de presa al organizatiei.


Recalcularea este ceruta pentru a elimina din baza de calcul cota de TVA aferenta valorii totale a vanzarilor de medicamente, respectand astfel decizia Curtii Constitutionale a Romaniei din data de 5 februarie 2013.

„Este absolut necesar ca autoritatile sa puna in practica decizia recenta a Curtii Constitutionale privind eliminarea cotei TVA din baza de calcul a taxei clawback,”a declarat Dragos Damian, Presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania.

APMGR a solicitat in mod repetat CNAS clarificarea sumelor comunicate pentru trimestrul IV, dar nu a primit niciun raspuns edificator.
"Sumele comunicate pentru trimestrul IV/2012 sunt similare cu...

2013-03-08

Medicamentele supuse monitorizarii vor fi inscriptionate cu un triunghi inversat - 538 vizualizari
 

Un triunghi inversat marcat in prospect va semnala, incepand din luna septembrie, medicamentele supuse unei monitorizari aditionale din partea autoritatilor, potrivit unei decizii anuntate pe 7 martie de Comisia Europeana, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

"Simbolul este usor de recunoscut" de pacienti si de personalul sanitar si va ajuta la obtinerea mai multor informatii despre "posibilele efecte secundare ale unui medicament", explica, intr-un comunicat, comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorilor, Tonio Borg.

Bruxelles-ul considera importanta o mai mare implicare a pacientilor in studierea efectelor secundare, fapt pentru care prospectele medicamentelor vor include si un text prin care se cere sa se comunice - prin intermediul sistemelor de informare nationale - orice reactie adversa neasteptata.

Medicamentele care vor avea in prospect acest triunghi inversat cu incepere din luna septembrie vor fi cele autorizate dupa 1 ianuarie 2011 care contin o...

2013-03-08

CCR: motivarea deciziei privind taxa de clawback - 476 vizualizari
 

Aplicarea taxei de clawback la o alta taxa este contrara prevederilor constitutionale referitoare la asezarea justa a sarcinilor fiscale, motiv pentru care includerea TVA in valoarea totala a vanzarilor de medicamente in raport cu care se calculeaza aceasta este neconstitutionala, sustine Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), citata de Agerpres.

CCR a publicat miercuri, 6 martie, motivele pentru care a decis pe 5 februarie ca este neconstitutionala sintagma 'care include si taxa pe valoarea adaugata' din Ordonanta de urgenta a Guvernului referitoare la taxa clawback.

"Curtea constata ca, in virtutea principiului general valabil in materie fiscala, impozitele si taxele se aplica asupra materiei impozabile - venituri sau bunuri, nu si asupra celorlalte impozite, or aplicarea taxei de clawback la o alta taxa este contrara prevederilor constitutionale referitoare la asezarea justa a sarcinilor fiscale, motiv pentru care includerea taxei pe valoarea adaugata in valoarea totala a...

2013-03-07

Sfaturi pentru fumatori - 527 vizualizari
 

 Sfaturi pentru fumatori

2013-03-06

Au inceput inscrierile pentru examenul de farmacist specialist - 554 vizualizari
 

Ministerul Sanatatii organizeaza la data de 17 aprilie 2013 examen pentru obtinerea titlului de specialist, pentru medicii, medicii dentisti si farmacistii care finalizeaza pregatirea curriculara pana la data de 30 aprilie 2013, cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, cu modificarile si completarile ulterioar, se arata in publicatia de examen.

Medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti din reteaua de asistenta medicala vor depune dosarele de inscriere la directiile de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie, in perioada cuprinsa intre 4 martie 2013 si pana la data de 20 martie 2013, inclusiv.

Tot in aceeasi perioada, cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala, precum si specialistii aflati la a doua specialitate in regim cu taxa, vor depune dosarele de inscriere la sediul Ministerului Sanatatii din str. George Vraca, nr.9,...

2013-03-05

Distribuitorii farma: Reducerea termenelor de plata ar trebui sa se faca gradual - 458 vizualizari
 

Reducerea termenelor de plata in domeniul Sanatatii ar trebui sa se faca gradual pentru toate datoriile din sistem si nu imediat, doar pentru facturile emise dupa 16 martie a.c. considera reprezentantii Asociatiei Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania (A.D.R.F.R.).

Intr-un comunicat remis presei, A.D.R.F.R. saluta intentia Guvernului de a reduce termenele de plata din domeniul Sanatatii, insa considera ca solutia asumarii unui termen de plata de 60 de zile pentru noile plati, lasand datoriile actuale, in valoare de peste 1 miliard euro, sa fie onorate la termene de peste 300 de zile nu reprezinta o alternativa de dorit pentru distribuitorii si retailerii de medicamente.

Resursele financiare identificate la nivel guvernamental pentru reducerea termenelor de plata ar trebui sa fie utilizate pentru reducerea termenelor de plata aferente intregii datorii existente, la un nivel de onorare care sa se situeze initial la 210 zile (termen contractual asumat in prezent)...

2013-03-05

Cel de-al doilea apel transnational HIVERA - 544 vizualizari
 

HIVERA a lansat cel de al doilea apel transnational privind proiecte de cercetare in infectia HIV/SIDA la care pot participa echipe de cercetatori din Belgia, Estonia, Franta, Germania, Portugalia si Romania. Participantul roman din cadrul consortiului castigator va beneficia de o finantare de 150.000 euro, potrivit ANCS.

Termenul limita pentru aplicatii este 12 aprilie 2013.

Propunerile de proiecte din domeniul HIV/SIDA trebuie sa se incadreze in una din cele 2 teme:

1. Cercetari avansate privind rezervoarele si tratamentele

Propunerile pentru aceasta tema vizeaza, dar nu sunt limitate la:

- dezvoltarea de strategii inovatoare si abordari moleculare pentru noi agenti sau combinatii de agenti terapeutici - nivel "proof of concept"

- o mai buna intelegere a mecanismelor virale, imunologice si patofiziologice ale persistentei HIV

- o mai buna intelegere a factorilor epigenetici implicati in controlul persistentei/latentei in diferite tesuturi si compartimente celulare

2....

2013-03-05

SUA: vindecare functionala a unui copil HIV pozitiv - 503 vizualizari
 

Medicii americani de la Facultatea de Medicina John Hopkins au anuntat vindecarea functionala a unui copil in varsta de aproape 2 ani infectat cu HIV la nastere.
Potrivit specialistilor, este cea de a doua vindecare de HIV documentata. Primul caz a fost al unui adult infectat cu HIV care a suferit un transplat de maduva.

Intr-o comunicare din cadrul celei de a 20-a Conferinte anuale asupra retrovirusurilor si infectiilor oportunistice, dr Deborah Persaud a prezentat cazul unei fetite, in varsta de 2 ani si 2 luni, nascuta dintr-o mama HIV pozitiva din zona rurala a statului Mississipi si care a inceput tratamentul antiretroviral la 30 ore dupa nastere. Acesta reprezinta, in opinia autorilor, primul caz bine documentat de vindecare functionala a unui copil HIV pozitiv si poate reprezenta o dovada ca tratamentul timpuriu cu antiretrovirale poate impieica constituirea unui rezervor latent viral.

Infectia cu HIV a copilului a fost confirmata prin evidentierea anticorpilor materni...

2013-03-05

 
Firme,
							afaceri,  Portal  Afaceri Romania