Toate stirile
E-mail:
Parola:    

Am uitat parola Cont nou
Esti persoana fizica si ai nevoie urgent de un medicament? Creeaza-ti acum un cont acum si posteaza cererea ta!
 
Top 3 cereri!
 
 
Top 5 stiri!
 
 
Farmaciile din Virginia:
 
Helena
Montero
comay
MARIA
sc etero-pharm srl
Farmacia Diana
wtp sofitel
Elisan
remedium
fundeni

Stiri Farma.AgoraCentral.ro


Aproximativ 11% din populatia Romaniei va suferi de diabet pana in 2030 - 544 vizualizari
 

In Romania, peste 800.000 de persoane sufera de diabet zaharat si se estimeaza ca pana in 2030 proportia acestora va fi de 11,1% din populatie, sustin specialistii, potrivit Agerpres. Aproximativ 115.000 de pacienti au inclusa in schema de tratament insulinoterapia.

Pe de alta parte, diabetul zaharat este a cincea cauza de deces la nivel mondial, reducand in medie speranta de viata a persoanelor afectate cu 10% comparativ cu persoanele sanatoase.

Prof. dr. Nicolae Hancu, presedintele onorific al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, a subliniat joi in cadrul unei intalniri informale cu presa ca "obiectivul oricarui diabetolog este asigurarea unui management eficient al diabetului, printr-un tratament usor pe care pacientul sa-l poata respecta".

"De multe ori pacientul devine propriul dusman, deoarece amana pe cat posibil trecerea la insulinoterapie, amanare ce afecteaza starea sa de sanatate. Din fericire, astazi avem un tratament care de 10 ani schimba...

2013-04-17

(P) Pharmatex Capsule vaginale moi inlocuieste Pharmatex Ovule - 630 vizualizari
 

Contraceptivul Pharmatex se gaseste acum in farmacii sub forma de capsule vaginale moi, 18,9 mg clorura de benzalconiu, inlocuind astfel forma farmaceutica Ovule, 18,9 mg clorura de benzalconiu, care nu se mai comercializeaza in Romania.

Producatorul, compania Laboratoire Innotech International, anunta ca s-a demonstrat faptul ca acceptabilitatea si complianta pacientelor in cazul preparatelor sub forma de capsule vaginale moi, este net superioara preparatelor sub forma de ovule vaginale.

Incepand din luna ianuarie 2013, in farmacii se gasesc, la un pret accesibil, doar urmatoarele forme farmaceutice:

  • Pharmatex Capsule vaginale moi, 18,9 mg clorura de benzalconiu.
  • Pharmatex Crema vaginala, 1,2 % clorura de benzalconiiu

Compozitia calitativa si cantitativa

O capsula vaginala moale Pharmatex contine clorura de benzalconiu 18,9 mg sub forma de solutie apoasa de clorura de benzalconiu 50% m/v 37,80 mg.

Cititi aici rezumatul caracteristicilor produsului.

Pharmatex,...

2013-04-15

Piata romaneasca este acoperita de medicamente generice in proportie de 70-80% - 397 vizualizari
 

Piata romaneasca este acoperita de medicamente generice in proportie de 70 - 80%, a afirmat directorul executiv al Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania, Liviu Mihai, anunta Agerpres.

"In SUA, dupa iesirea de sub patent, 89% dintre medicamentele consumate sunt generice. Medicamentele generice in Romania ar putea acoperi toate ariile terapeutice. Medicamentele care urmeaza sa fie introduse pe lista de compensate vin sa completeze anumite tratamente pentru boli rare, dar si pentru alte patologii", a subliniat Liviu Mihai, cu prilejul evenimentului Romanian Health Forum, aflat la editia a III-a.

El s-a referit la propunerea APMGR potrivit careia finantatorul - CNAS - trebuie sa stabileasca o anumita cota de recomandare a genericelor, asa cum se intampla in alte tari, cum ar fi Franta, si unde cota este de 80%.
in opinia directorului executiv al APMGR, finantatorul trebuie sa aiba in vedere si accesul cat mai larg al populatiei la medicamente.


In anul...

2013-04-12

Valoarea comertului paralel cu medicamente in UE a ajuns la 5 miliarde de euro - 410 vizualizari
 

Valoarea comertului paralel cu medicamente in UE a ajuns la 5 miliarde de euro, fenomen care poate duce la penurii de medicamente, sustine europarlamentarul Cristian Busoi, in prezentarea sa din cadrul unei dezbateri referitoare la perspectivele alinierii sistemului sanitar romanesc la standardele europene.

Comertul paralel si actualizarea listei de medicamente compensate au fost doua subiecte importante abordate de participantii la dezbaterea organizata marti, 9 aprilie, de Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania), Camera de Comert Americana pe langa Uniunea Europeana (AmCham EU) si Local American Working Group (LAWG), cu sprijinul Serviciului Comercial al Ambasadei SUA.

„Intr-un studiu recent se estimeaza ca valoarea comertului paralel cu medicamente in Uniunea Europeana a ajuns la 5 miliarde de euro. Acest lucru poate duce la penurii de medicamente si poate pune in pericol accesul pacientilor la tratament”, a declarat Cristian Busoi.

Problema acestei practici...

2013-04-09

Cercetatorii americani testeaza un vaccin pentru cancerul ovarian in faza avansata - 525 vizualizari
 

Cercetatorii americani au creat un vaccin experimental impotriva cancerului ovarian in stare avansata, principiul acestui antidot fiind determinarea unui raspuns al sistemului imunitar impotriva tumorii folosind celule create chiar din tumoarea pacientilor, se arata intr-un raport prezentat sambata la reuniunea anuala de la Washington a Asociatiei Americane de Cercetare a Cancerului (American Association for Cancer Research), acest nou tratament incluzand o terapie in doi pasi ce implica celulele dendritice si celulele T.

In prima etapa a procesului de creare a vaccinului cercetatorii au izolat celule imune din sangele pacientilor, denumite celule dendritice. Ulterior, au fost realizate vaccinuri individuale prin expunerea celulelor dendritice ale fiecarui pacient la propriul tesut tumoral care a fost prelevat in urma unei interventii chirurgicale.

Potrivit raportului, in timpul testelor efectuate de Universitatea din Pennsylvania pe 31 de femei care aveau cancer ovarian in...

2013-04-08

Studiu: peste 60% dintre decesele inregistrate anual in Romania sunt cauzate de bolile cardiovasculare - 381 vizualizari
 

Bolile cardiovasculare reprezinta in continuare principala cauza de deces atat in Romania cat si in Europa, conform ultimului raport al Societatii Europene de Cardiologie. Raportul, facut public in anul 2012, releva ca anual 60% dintre decesele inregistrate in Romania au fost cauzate de boli cardiovasculare, 18% de diferite forme de cancer, iar 5% de boli respiratorii.

Ziua Mondiala a Sanatatii in 2013 sta sub semnul controlului TA

In fiecare an, Ziua Mondiala a Sanatatii este celebrata pe 7 aprilie, marcand momentul infiintarii Organizatiei Mondiale a Sanatatii in 1948. Ca in fiecare an, OMS aduce in atentia intregii lumi probleme cu impact major asupra sanatatii. In 2013, Ziua Mondiala a Sanatatii sta sub semnul prevenirii hipertensiunii arteriale (HTA).

HTA creste riscul de infarct miocardic, de AVC si insuficienta renala. Lasata necontrolata, HTA poate cauza orbire, aritmii si insuficienta cardiaca.

Potrivit datelor OMS, unul din trei adulti sufera de HTA. Incidenta acestei...

2013-04-05

MS: scheme alternative de tratament pentru medicamentele oncologice - 461 vizualizari
 

Comisia de Oncologie a pus la dispozitia specialistilor scheme alternative de tratament pentru medicamentele oncologice monitorizate, anunta Ministerul Sanatatii.

In acest sens, spitalele se pot aproviziona in orice moment de la distribuitorii din piata care comercializeaza aceste produse astfel incat pacientii sa poata avea acces la tratamentele necesare atunci cand au nevoie. De asemenea, Ministerul Sanatatii precizat ca a transmis catre toate DSP-urile, Caselor de Asigurari de Sanatate materialul elaborat de Comisia de Oncologie pentru a-l trimite structurilor sanitare in care se efectueaza tratament oncologic.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat pe 1 aprilie suspendarea pana la sfarsitul anului a activitatilor de export paralel pentru medicamentele oncologice monitorizate, postate pe site-ul ministerului.

Decizia, concretizata printr-un ordin de ministru, a fost luata pentru a preveni discontinuitati in asigurarea tratamentelor pentru bolnavii de...

2013-04-05

Muzeul Farmaciei din Sibiu s-a inchis temporar - 457 vizualizari
 

Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu s-a inchis pana pe 17 mai, putand fi vizitat doar la solicitarea grupurilor de minim 10 persoane si prin programare prealabila, cu 24 de ore inainte.

Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu, ce conserva prima farmacie din tara, reprezinta prin profilul sau o raritate in peisajul muzeografic romanesc dar si european.

Muzeul a fost deschis in anul 1972 intr-o cladire ce se afla in centrul istoric al Sibiului si care reprezinta un monument istoric de arhitectura cu elemente gotice si renascentiste, datand din anul 1568. In aceasta cladire a functionat una dintre cele mai vechi farmacii sibiene, a treia in ordine cronologica, infiintata in jurul anului 1600 si denumita La Ursul Negru.

Colectiile muzeului cuprind peste 6.600 de piese ce aduc marturii valoroase pentru evolutia medicamentatiei si a tehnicilor farmaceutice de-a lungul a mai mult de trei secole si jumatate.

Probleme de finantare la Brukenthal

Muzeul Farmaciei din Sibiu este parte...

2013-04-03

Proiectul Dosarului electronic de sanatate va fi implementat pana in ianuarie 2014 - 463 vizualizari
 

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si UTI Romania au semnat joi, 28 martie 2013, contractul privind implementarea sistemului informatic integrat pentru Dosarul Electronic de Sanatate (DES), care reuneste intreg tabloul clinic al pacientilor asigurati, sprijinind astfel corectitudinea deciziei medicale bazate pe informatii corelate din surse diferite, dar disponibile in timp real (on-line) si securizat.

Proiectul va fi implementat de catre UTI GRUP, castigatorul procedurii de achizitie publica nr. SEAP 131521/11.11.2011, si va fi finalizat in ianuarie 2014. Valoarea lui se ridica la peste 81 de milioane de lei.

Pentru implementarea acestui proiect vor fi folosite tehnologii de varf in domeniul IT&C, de la cei mai mari producatori in domeniu, respectiv IBM, Oracle si Cisco.

Proiectul DES este primul din Romania de o asemenea complexitate si printre putinele implementate la nivel european, in domeniul sanatatii.

„Dosarul Electronic, co-finantat prin fonduri europene,...

2013-04-03

Ministerul Sanatatii suspenda exporturile paralele ale medicamentelor oncologice monitorizate - 373 vizualizari
 

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat suspendarea pana la sfarsitul anului a activitatilor de export paralel pentru medicamentele oncologice monitorizate, postate pe site-ul ministerului.

Decizia, care se va concretiza printr-un ordin de ministru, a fost luata pentru a preveni discontinuitati in asigurarea tratamentelor pentru bolnavii de cancer.

„Programul de oncologie este una dintre prioritatile noastre, dar corectitudinea ii deranjeaza pe unii si atunci ne intalnim cu mai multe obstacole decat in mod normal. Am dovedit transparenta, sinceritate, am infruntat greutatile in reformarea sistemului”, a declarat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu intr-o conferinta de presa.

De asemenea, Ministerul Sanatatii va monitoriza, zilnic, consumul stocurilor de medicamente la nivelul spitalelor.

In cadrul conferintei de presa, ministrul a subliniat faptul ca Unifarm SA a demarat, imediat dupa primirea celor 800.000 de euro de la Guvern, proceduri de achizitie in regim de...

2013-04-01

Prof.dr. Astarastoae: modificari la examenul de Rezidentiat vor apare doar in 2015 - 530 vizualizari
 

Rectorii Universitatilor de Medicina si Farmacie din tara vor inainta Ministerului Sanatatii propunerea ca examenele de Rezidentiat din 2013 si 2014 sa se desfasoare dupa aceeasi tematica si aceeasi metodologie ca acela din 2012, a declarat pentru PaginaMedicala.ro prof dr Vasile Astarastoae, rectorul UMF Iasi.

Rezidentiatul a fost principala tema abordata la intalnirea rectorilor universitatilor de medicina si farmacie din Romania ce a avut loc in martie, la Timisoara.

"Vom inainta Ministerului Sanatatii opinia care a fost acceptata unanim de (rectorii) UMF-urilor din tara: Rezidentiatul din 2013 sa se desfasoare dupa aceeasi tematica si aceeasi metodologie ca si cel din 2012. La fel si (examentul de Rezidentiat) din 2014", a spus prof.dr. Astarastoae.

Rectorul UMF Iasi a spus ca s-a facut propunerea ca nicio modificare a Rezidentiatului sa nu se mai faca decat cu minim 12 luni inainte de a se desfasura, "nu ca acum, cu 6 luni inainte", pentru a nu perturba pregatirea...

2013-04-01

Protocol ARPIM - Ministerul Sanatatii pentru garantarea accesului pacientilor la medicamente - 371 vizualizari
 

Ministerul Sanatatii si Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) au semnat un protocol care are ca principal obiectiv garantarea accesului pacientilor la tratamente in anul 2013, potrivit ARPIM. Pe baza acestui Protocol, Ministerul Sanatatii va propune Guvernului Romaniei incheierea unui memorandum in cursul lunii aprilie, care sa reprezinte un angajament al ambelor parti pe termen mediu si lung.

,,Acest protocol reprezinta un angajament pe termen scurt al ambelor parti de a asigura sistemului de sanatate un mediu economic si financiar stabil. Memorandumul urmeaza sa acopere aceleasi aspecte pe termen mediu si lung”, a declarat Makis Papataxiarchis, Presedintele Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Protocolul abordeaza principalele problematici ale industriei farmaceutice inovative in Romania: directiva platilor intarziate, actualizarea listei medicamentelor compensate si gratuite, metodologia de stabilire a...

2013-03-22

Acord MS-ARPIM privind reesalonarea platilor catre furnizori - 557 vizualizari
 

Contractul-cadru pe 2013-2014 are o prevedere importanta pentru furnizorii de servicii si materiale: decontarea la 60 de zile, a anuntat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, prezent la Conferinta Mediafax Talks about Health Reform, desfasurata joi, 21 martie.

Pentru a nu aparea blocaje, ministrul sanatatii a incheiat un acord cu reprezentantii industriei farmaceutice - ARPIM - pentru esalonarea platilor in 2013 si 2014.

Astfel, in 2013, esalonarea platilor facturilor ce se vor elibera dupa 1 aprilie va reprezenta o perioada de 130 de zile + 30 de zile.

Anul viitor, din 1 ianuarie-30 iunie, platile se vor face la 90 de zile+ 30 zile, iar de la 1 iulie pana la 31 decembrie 2014 sa fie facute la 60 + 30 de zile. 

Potrivit ministrului sanatatii, guvernul se obliga sa plateasca 2/3 din arieratele stranse pana la 31 decembrie 2012 in 2013, urmand ca in 2014 sa se plateasca si ultima treime. 

Eugen Nicolaescu a precizat ca in bugetul sanatatii pe 2013 au fost prevazute 3,5 miliarde...

2013-03-21

Pharma Forum se va desfasura in perioada 21-22 martie la Cluj-Napoca - 498 vizualizari
 

Conferinta Pharma Forum, organizata sub patronajul Colegiului Farmacistilor din Romania, se va desfasura in perioada 21-22 martie in Cluj-Napoca, la Hotel Golden Tulip, incepand cu orele 14.00.

Printre invitatii la conferinta se numara specialisti de renume din domeniu, dar si reprezentanti ai autoritatilor sistemului farmaceutic romanesc: prof. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania, farm. pr. Speranta Iacob, presedintele Colegiului Farmacistilor Cluj; Emilia Groza, preseditnele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Cluj, dr. Angela Ioana Cordos, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj; Dr. Monica Magherusan, Institutul Inimii „Niculae Stancioiu” Cluj Napoca; prof. farm. Cristina Mogosan, Facultatea de Farmacie, UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca; prof. asoc. dr. Nicolae Calomfirescu, presedinte al Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania; dr. Dorina Duma, director executiv al DSP Cluj; conf. farm. Doina Draganescu, prodecan al Facultatii...

2013-03-20

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat componenta vaccinului pentru sezonul gripal din 2013-2014 - 390 vizualizari
 

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat componenta vaccinului antigripal pentru sezonul gripal din 2013-2014.

Vaccinurile trivalente ce vor fi folosite in emisfera nordica trebuie sa contina obligatoriu urmatoarele tulpini:

  • pentru componenta A(H1N1), o tulpinia de tip A/California/7/2009 (H1N1)pdm09 (asemanatoare cu cea folosita sezonul acesta)
  • pentru componenta A(H3N2), un virus A(H3N2) asemanator antigenic cu virusul A/Victoria/361/2011+ (cell-propagated prototype virus A/Victoria/361/2011+);
  • pentru componenta B/Yagamata, un virus semanator B/Massachusetts/2/2012 pentru tulpina B/Yagamata (modificare fata de tulpina B/Wisconsin/1/2010, folosita in vaccinurile produse pentru sezonul 2012-2013).

In ceea ce priveste vaccinurile cvadrivalente, cele care contin doua tulpini gripale de tip B trebuie sa contina si un virus asemanator B/Brisbane/60/2008 pentru tulpina B/Victoria.

Aceste recomandari au fost facute in urma Conferintei bianuale de stabilire a...

2013-03-19

 
Firme,
							afaceri,  Portal  Afaceri Romania