Toate stirile
E-mail:
Parola:    

Am uitat parola Cont nou
Esti persoana fizica si ai nevoie urgent de un medicament? Creeaza-ti acum un cont acum si posteaza cererea ta!
 
Top 3 cereri!
 
 
Top 5 stiri!
 
 
Farmaciile din Virginia:
 
SC HEDERA HELIX FARM SRL
Deryyfarm2000
0
FARMACIA SANTE LINE
FARMACIA HAPCIU
DIANTHUS FARM SRL
sc iulia srl
farmcristalin
Vital -Pharm
Richter 1 TR

Stiri Farma.AgoraCentral.ro


Institutul Cantacuzino va primi finantare pentru a produce vaccinuri - 614 vizualizari
 

Guvernul Romaniei a adoptat miercuri, 8 mai, o ordonanta de urgenta pentru pentru finantarea Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”, in vederea realizarii planului national de interventie pentru prevenirea imbolnavirii in masa a populatiei generate de epidemii si pandemii.

Potrivit comunicatului Guvernului, prin aceasta Ordonanta se creeaza baza legislativa privind acordarea din bugetul Ministerului Sanatatii a fondurilor necesare pentru implementarea Planului national de interventie pentru prevenirea imbolnavirilor si efectelor generate de epidemii si pandemii prin intermediul Institutului Cantacuzino.

"Prin finantare de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sanatatii din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului a unor cheltuieli in implementarea Planului national de interventie se asigura promovarea politicilor de sanatate si, implicit, reasezarea serviciilor de preventie ca prioritati ale starii de...

2013-05-13

Primariat 2013: Inscrierile se fac pana pe 17 mai - 827 vizualizari
 

Examenul pentru obtinerea gradului de primar pentru medicii, medicii dentisti si farmacistii cu o vechime de minim 5 ani ca specialisti (efectuata pana la data de 31 decembrie 2013) se va desfasura pe 12 iunie 2013, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Examenul se va desfasura in centrele universitare medicale care pot asigura conditiile de organizare si desfasurare a tuturor probelor prevazute in tematicile specialitatilor solicitate, precum si componenta comisiilor de examinare pentru specialitatile respective .

Calendarul organizarii examenului de Primariat

17 mai 2013: data limita de depunere a dosarelor de inscriere pentru examen la directiile de sanatate publica din centrele universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Iasi, Oradea, Sibiu, Timisoara, Targu Mures, Arad, Brasov si Galati, respectiv la directiile medicale ale ministerelor cu retea sanitara proprie.

27 mai 2013: arondarea candidatilor pe specialitati si centre universitare va fi afisata pe site-ul...

2013-05-08

Colaborare la nivel inalt pentru imbunatatirea accesului pacientilor la medicatie - 641 vizualizari
 

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu (foto dreapta), si presedintele Asociatiei Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania (ADRFR), Robert Popescu (foto stanga), au semnat pe 30 aprilie 2013 un protocol de colaborare privind imbunatatirea accesului pacientilor la medicatie.

Obiectivul principal al protocolului semnat intre MS si ADRFR il reprezinta asigurarea accesului la medicatie al pacientilor romani, identificarea si aplicarea de solutii specifice raportate la problemele reale care influenteaza disponibilitatea medicamentelor pe piata farmaceutica romaneasca.

In acest sens, partile au convenit ca ADRFR sa faca parte din Grupurile de lucru constituite la nivelul MS care trateaza temele cu impact major asupra sistemului farmaceutic din Romania, pentru cresterea accesului pacientilor romani la medicatie, in cele mai bune conditii.

Parteneriatul semnat intre cele doua parti are in vedere identificarea blocajelor si disfunctionalitatilor legate de accesul...

2013-05-07

Sarbatori Fericite de Paste! - 496 vizualizari
 

Va dorim Sarbatori de Paste linistite alaturi de cei dragi, cu bucurie si speranta! Va multumim pentru ca faceti parte din comunitatea PaginaFarmacistilor.ro!

 

2013-05-04

Ministerul Sanatatii vrea sa renunte la modalitatea actuala de stabilire a pretului de referinta generic - 565 vizualizari
 

Ministerul Sanatatii va revizui legislatia astfel incat sa se elimine stabilirea pretului de referinta generic prin compararea cu cele 12 tari de referinta si sa aplice limita de maximum 65% o singura data, raportata la pretul medicamentului inovator de la momentul cand primul medicament generic obtine APP, au anuntat reprezentantii institutiei cu ocazia semnarii unui Protocol cu APMGR.

Protocolul de colaborare, semnat marti, 30 aprilie, de ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu si presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), Dragos Damian, confirma faptul ca este nevoie de cresterea accesului pacientilor romani la tratamente farmaceutice accesibile in conditii de eficienta economica pentru bugetul sanatatii, asa cum este prevazut si in Programul de Guvernare.

De asemenea, in vederea crearii unui cadrul fiscal echitabil si predictibil, conducerea MS si APMGR vor coopera pentru revizuirea formei actuale a taxei clawback, astfel incat aceasta...

2013-04-30

Medicamentele ce contin tetrazepam, sub interdictia Agentiei Europene a Medicamentelor - 574 vizualizari
 

Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) a recomandat suspendarea in toate tarile comunitare a comercializarii medicamentelor care contin tetrazepam, din cauza unor posibile reactii cutanate, a informat luni EMA, potrivit EFE.

Tetrazepamul, al carui nume comercial mai cunoscut este Myolastan, este folosit mai ales pentru relaxarea muschilor si in cazul unor dureri acute provocate de contracturi, mai ales la nivelul spatelui si gatului.

Grupul european de coordonare (CMDh) al EMA, din care fac parte toate agentiile europene pentru medicamente, a evaluat cazul dupa ce a primit un raport defavorabil al Comitetului pentru evaluarea riscurilor in materie de farmacovigilenta (PRAC).

Intr-un comunicat difuzat luni, 29 aprilie, EMA, cu sediul la Londra, semnaleaza ca a trimis recomandarea sa Comisiei Europene pentru a lua o decizie privind intregul teritoriu al UE.

Agentia Europeana pentru Medicamente precizeaza ca beneficiile medicamentului nu depasesc riscurile asociate consumului...

2013-04-30

UE: Medicamentele sub supraveghere vor fi marcate cu un triunghi negru - 618 vizualizari
 

Un triunghi negru inversat va permite din aceasta toamna identificarea medicamentelor care sunt sub supraveghere intensificata in Uniunea Europeana, au indicat agentiile europeana si franceza a medicamentului, citate de Agerpres.

"Utilizarea triunghiului negru va fi impusa firmelor care comercializeaza medicamente in toate statele membre ale UE incepand din toamna anului 2013", precizeaza cele doua agentii, potrivit AFP.

Triunghiul va figura in prospectul medicamentului si va fi insotit de o scurta fraza explicativa care va preciza ca produsul este obiectul unei supravegheri speciale.

103 medicamente figureaza pe prima lista a medicamentelor sub supraveghere sporita, publicata joi de Agentia Europeana a Medicamentului (EMA), acestea fiind in principal medicamente care contin o noua substanta activa sau un nou produs biologic.

"In niciun caz nu este vorba despre medicamente periculoase si nu trebuie intrerupt un tratament fara sa se ceara aviz de la medic sau farmacist",...

2013-04-29

Colegiul Farmacistilor vrea reglementarea publicitatii in farmacii - 606 vizualizari
 

Reprezentantii Colegiului Farmacistilor din Romania (CFR) au propus ministrului Sanatatii, la intalnirea pe care au avut-o pe 24 aprilie, modificari legislative, prin ordin de ministru, ca solutii pentru problemele cu care se confrunta sistemul farmaceutic in prezent.

Intr-o prezentare sintetica a problemelor care ii preocupa pe farmacisti in aceasta perioada, reprezentantii CFR considera ca "fiecare dintre problemele mentionate mai jos necesita reglementari la nivel de ordin de ministru, mai stricte, precise si aplicabile in practica farmaceutica":

Publicitatea in domeniul farmaceutic

In prezent, publicitatea farmaciei nu este reglementata nici de lege si nici de ordin de ministru, anunta CFR.

Publicitatea farmaciei ar trebui sa fie centrata numai pe mesaje de informare a publicului, sa fie restrictiva, din cauza riscurilor pentru sanatatea publica si sa nu fie o publicitate pur comerciala.

"In prezent publicitatea farmaciilor este doar una comerciala, axata pe oferirea de...

2013-04-26

MS: Citostatice, printre care si Vinblastina, vor fi distribuite centrelor de onco-hematologie - 444 vizualizari
 

In depozitele Unifarm au intrat, pe 25 aprilie, 730 de fiole de Vinblastina, ce vor fi distribuite centrelor de onco-hematologie, a anuntat ministrul Eugen Nicolaescu.

"Dupa 2 ani de absenta (de pe piata romaneasca, n.r.) au intrat la Unifarm 730 de fiole de Vinblastina", a anunta ministrul sanatatii. Saptamana viitoare vor intra inca 270 de fiole, astfel incat pana la sfarsitul lunii mai acest medicament sa nu mai lipseasca pacientilor. La sfarsitul lunii mai, producatorii o sa aprovizioneze permanent piata, "asa cum si-au luat angajamentul".

De asemenea, a ajuns in tara o cantitate de Purinethol necesara pentru 3 luni, iar saptamana viitoare (29aprilie-3 mai) mai vine un transport din acest medicament care va acoperi necesarul pentru inca 3 luni.

Dupa 4-6 mai vor intra in tara cantitati suficiente de Alkeran, Leukeran si Busulfan, a mai anuntat ministrul.

Referitor la situatia din radioterapie, ministrul sanatatii a spus ca intentioneaza demararea unui program de investitii...

2013-04-26

Anticorpi coloidali, un nou tip de substante anti-microbiene - 557 vizualizari
 

Cercetatorii de la Universitatea Hull, University College (Marea Britanie) si Universitatea Wageningen (Olanda), au dezvoltat o noua familie de agenti anti-microbieni diferita de antibioticele traditionale, anunta Societatea Chimistilor Americani.

Echipa condusa de Veselin Paunov a incercat o noua abordare in lupta impotriva rezistentei la antibiotice a din ce in ce mai multor microorganisme. Cercetatorii s-au inspirat din actiunea anticorpilor produsi de sistemul imunitar atunci cand un microb intra in organism. Anticorpii identifica agentul strain, se leaga de el si declanseaza un lant de evenimente prin care sistemul imun poate ataca si distruge microbii.

In laborator, au reusit sa creeze si sa testeze cu succes particule sintetice de coloid, numite "anticorpi coloidali" (coloizii sunt materiale in care particule foarte mici dintr-o anumita substanta sunt dispersate in alta substanta). Particulele de anticorpi coloidali sunt proiectate sa recunoasca si sa se lege de bacterii...

2013-04-26

Colegiul Farmacistilor va educa publicul cu privire la uzul medicamentelor - 503 vizualizari
 

Colegiul Farmacistilor din Romania (CFR) doreste initierea unei campanii de informare a populatie asupra riscurilor privind pericolul la care se expun cei ce cumpara medicamente de pe internet, a declarat pentru PaginaFarmacistilor.ro farm. pr. Clara Elena Popescu, vicepresedinte al CFR, in urma intalnirii avute miercuri cu ministrul sanatatii.

Printre subiectele abordate in cadrul intalnirii s-au numarat politica de preturi, aprovizionarea cu medicamente, situatia farmaciilor de spital, salarizarea farmacistilor, precum si necesitatea actualizarii si completarii cadrului normativ actual.

Punand pacientul in centrul actiunilor, cele doua parti au convenit sa instituie un sistem de lucru care include consultari lunare si colaborarea permanenta in formularea politicilor si modificarilor legislative care privesc domeniul farmaceutic.

"La toate problemele ridicate, dl. ministru a avut o reactie pozitiva, a fost de acord ca toate sunt de mare importanta pentru sectorul...

2013-04-25

Farmacistii si asistentii farma sunt asteptati la Pharma Forum Iasi, pe 25 si 26 aprilie - 546 vizualizari
 

Pharma Business Services organizeaza, sub patronajul Colegiului Farmacistilor din Romania o noua editie a conferintei Pharma Forum care va avea loc in Iasi, la Hotel Unirea, Sala Cuza, Piata Unirii nr. 5, in perioada 25-26 aprilie, incepand cu orele 14.30.

Printre invitatii la conferinta se numara specialisti de renume din domeniu, dar si reprezentanti ai autoritatilor sistemului farmaceutic romanesc: Prof. dr. farm. Dumitru LUPULIASA, Presedinte Colegiul Farmacistilor din Romania, Farm. Gabriela STREIT, Presedintele Colegiului Farmacistilor Iasi, Prof. dr. farm. Monica HANCIANU, Decanul Facultaii de Farmacie din cadrul UMF “Gr. T. Popa” Iasi, Conf. dr. Laurentiu SORODOC, medic la Spitalul „Sf. Spiridon” Iasi, Prof. asoc. dr. Nicolae CALOMFIRESCU, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania, S.L. dr. farm. Lacramioara OCHIUZ, cadru didactic la Facultatea de Farmacie din cadrul UMF „Gr. T. Popa” Iasi, S.L. Dr. Lucia Corina DIMA COZMA, din cadrul UMF „Gr.T....

2013-04-24

Reprezentantii CFR se vor intalni cu ministrul sanatatii in aceasta saptamana - 479 vizualizari
 

Reprezentantii Colegiului Farmacistilor se vor intalni miercuri cu ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu pentru a discuta o serie de probleme, precum activitatea farmaciilor independente si publicitatea in farmacii, a declarat pentru PaginaFarmacistilor, farm.pr. Clara Elena Popescu, vicepresedinte al CFR.

 

 

 

"O sa avem o discutie cu dl ministru in cursul acestei saptamani si speram sa punem la punct o serie de probleme care privesc farmacistii in momentul de fata: farmaciile on-line care functioneaza fara niciun fel de lege, publicitatea in farmacii care ajuns o publicitate desantata, exporturile paralele si activitatea farmaciilor independente, care incep sa dispara din sectorul farmaceutic", a declarat intr-un interviu pentru PaginaFarmacistilor, vicepresedintele CFR.

De asemenea, o alta problema in atentia CFR este cea a farmacistilor din spitale.

"Retributia nu ii stimuleaza pe farmacisti sa se angajeze in spitale. S-a ajuns ca un farmacist cu vechime sa aiba un ...

2013-04-22

Vaccinul hexavalent este distribuit DSP-urilor in aceasta saptamana - 422 vizualizari
 

Vaccinul hexavalent este distribuit in aceasta saptamana (22-28 aprilie) de Unifarm catre Directiile de Sanatate Publica, a anunta luni, 22 aprilie, secretarul de stat Adrian Pana.

Prezent la dezbaterea publica privind vaccinarea, din cadrul campaniei initiata de Societatea Nationala de Medicina de Familie cu ocazia Saptamanii Internationale a Vaccinarii, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr Adrian Pana a anuntat ca saptamana trecut a fost semnat un ordin de ministru prin care Unifarm va distribui din aceasta saptamana doze de vaccina hexavalent catre Directiile de Sanatate Publica.

In interventia sa, secretarul de stat, dr Adrian Pana a subliniat ca "una din preocuparile Ministerului sanatatii este politica de preventie" si in centrul acesteia, programul de vaccinari.

"Din pacate, insa, perspectiva in care ne aflam nu este una fericita" a atras atentia dr Pana, care a reamintit ca dupa ce ani de zile, Romania a fost printre tarile cu o acoperire vaccinala foarte buna,...

2013-04-22

Vaccinul hexavalent ajunge la DSP-uri pana pe 28 aprilie - 429 vizualizari
 

Vaccinul hexavalent este distribuit in aceasta saptamana (22-28 aprilie) de Unifarm catre Directiile de Sanatate Publica, a anunta luni, 22 aprilie, secretarul de stat Adrian Pana.

Prezent la dezbaterea publica privind vaccinarea, din cadrul campaniei initiata de Societatea Nationala de Medicina de Familie cu ocazia Saptamanii Internationale a Vaccinarii, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr Adrian Pana a anuntat ca saptamana trecut a fost semnat un ordin de ministru prin care Unifarm va distribui din aceasta saptamana doze de vaccina hexavalent catre Directiile de Sanatate Publica.

In interventia sa, secretarul de stat, dr Adrian Pana a subliniat ca "una din preocuparile Ministerului sanatatii este politica de preventie" si in centrul acesteia, programul de vaccinari.

"Din pacate, insa, perspectiva in care ne aflam nu este una fericita" a atras atentia dr Pana, care a reamintit ca dupa ce ani de zile, Romania a fost printre tarile cu o acoperire vaccinala foarte buna,...

2013-04-22

 
Firme,
							afaceri,  Portal  Afaceri Romania