Toate stirile
E-mail:
Parola:    

Am uitat parola Cont nou
Esti persoana fizica si ai nevoie urgent de un medicament? Creeaza-ti acum un cont acum si posteaza cererea ta!
 
Top 3 cereri!
 
 
Top 5 stiri!
 
 
Farmaciile din Virginia:
 
S.C. FARMAVIS S.R.L.
Deryyfarm2000
Asociatia Antiparkin
Vital -Pharm
SC MARIFARM SRL
S.C. Farmacia Rubin SRL
activ farm
S.C. REDFARM S.R.L.
HEPAMEX SRL
ginkgo farm

Stiri Farma.AgoraCentral.ro


Campania de vaccinare impotriva gripei se va putea realiza cu vaccinuri ale Institutului I. Cantacuzino - 502 vizualizari
 

Campania de vaccinare impotriva gripei se va putea realiza cu vaccinuri din productia Institutului I. Cantacuzino, a declarat joi, 30 mai, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, care a anuntat intr-o conferinta de presa masurile luate de Executiv pentru sprijinirea a doua institutii strategice pentru Romania, Institutul I Cantacuzino si Antibiotice Iasi.

Eugen Nicolaescu a declarat, cu acest prilej, ca Guvernul Romaniei, la initiativa Ministerului Sanatatii, a redat rolul strategic celor doua embleme ale medicinii romanesti: Institutul Cantacuzino si Antibiotice Iasi.

“Doresc sa multumesc pe aceasta cale primului-ministru al Romaniei, dl Victor Ponta, si intregului Guvern pentru sprijinul acordat in acest demers atat de important pentru medicina romaneasca si interesul national. Unul dintre obiectivele asumate prin Programul de Guvernare a fost chiar repornirea si dezvoltarea activitatii Institutului Cantacuzino, institutul avand rol strategic national si regional”, a declarat...

2013-05-31

UPDATE Nicolaescu: Noua lista de compensate si gratuite, valabila de la 1 august, nu din 2014 - 650 vizualizari
 

Update 17.00: Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat astazi, 30 mai, ca noua lista de medicamente compensate si gratuite va intra in vigoare de la 1 august 2013, specificand ca nu stia nimic despre declaratia anterioara a presedintelui Comisiei de Sanatate din Senat, care anuntase ca noua lista va fi aplicata din ianuarie 2014.

Presedintele Comisiei de sanatate din senat, dr. Ion Luchian, este de parere ca noua lista de medicamente compensate si gratuite, programata a fi lansata de la 1 iulie, va fi totusi aplicata abia de la 1 ianuarie 2014, din cauza constrangerilor financiare.

"In conditiile in care bugetul Ministerul Sanatatii este cu 12-13% mai mic in 2013, din cauza acordului cu FMI, care prevede stingerea arieratelor, cred ca noua lista de medicamente compensate si gratuite va fi aplicata incepand cu 2014", a declarat presedintele Comisiei de sanatate din senat, dr. Ion Luchian, prezent la Forumul Industriei Farmaceutice.

Noua lista de medicamente...

2013-05-30

Piata farma se anunta in scadere in 2014 - prognoza Cegedim - 667 vizualizari
 

Daca pentru 2013 prognoza a fost de stagnare, pentru 2014 se anunta scaderea pietei farma, a declarat la Forumul Industriei Farmaceutice, Petru Craciun, directorul Cegedim, companie de cercetare si studii de piata.

"Din pacate, la acest nivel de expunere financiara, in lipsa unor masuri coerente (in materie de reglementare si finantare), prognoza pe 2014 este in scadere. (...) Ma ingrijoreaza faptul ca am acumulat o expunere, un risc financiar semnificativ si un risc sistemic foarte mare", a declarat Petru Craciun.
 
Dupa un ritm de crestere accelerat pana in primul an de criza, de peste 10%, piata farma a inregistrat un ritm de crestere mai lent, ca in 2012-2013 sa stagneze.

 

 

Forumul Industriei Farmaceutice se desfasoara la Bucuresti, pe 30 mai, avand ca tema "Influenta politicilor sanitare asupra mecanismelor de business in industria farmaceutica".

2013-05-30

Sansele medicinei personalizate in Romania - 560 vizualizari
 

Platforma Europeana de Dezvoltare a lansat programul national “Alege Medicina Personalizata”, un proiect care are ca scop imbunatatirea accesul pacientilor romani la tratamente inovatoare si egalitatea de sanse.

Medicina personalizata- o necunoscuta

Fata de abordarea terapeutica clasica, prezenta, medicina personalizata inseamna o terapie tintita. Adica, "terapia potrivita pentru grupul potrivit de pacienti, la momentul potrivit".

Sansa unei terapii personalizate a aparut odata cu dezvoltarea terapiilor biomoleculare.

Aparitia biologiei moleculare a reprezentant insa un moment de rascruce in medicina. Reperele majore pe acest drum au fost descoperirea structurii dublu-helix a ADN-ului la inceputul anilor ’50 si secventierea genomului uman in primii ani ai secolului XXI.

Cercetarile moderne au aratat ca terapiile personalizate, care permit urmarirea originilor unei boli pana la cauzele ei moleculare ofera informatii spectaculoase asupra factorilor care provoaca boala...

2013-05-29

Ministerul Sanatatii intentioneaza introducerea vaccinarii antipneumococcice - 563 vizualizari
 

Ministerul Sanatatii si Coalitia pentru o Noua Preventie au incheiat, joi, 23 mai, un Protocol de colaborare care vizeaza actiuni comune pentru drepturile copiilor romani de a fi vaccinati pneumococic, nclusiv prin includerea in caldendarul de vaccinari obligatorii a vaccinului antipneumococcic.

Este primul Protocol dintre documentele semnate de ministrul sanatatii cu diferiti reprezentanti ai societatii civile, reprezentanti ai pacientilor si ai corpului medical, care are un obiectiv precis, introducerea vaccinarii anti-pneumococcice in schema de vaccinari obligatorii.

“Acest protocol pe care l-am semnat astazi are tinte precise, care reglementeaza drepturile si obligatiile asumate atat de autoritati, cat si de societatea civila pentru o vaccinare reala”, a declarat Eugen Nicolaescu.

Desi bolile pneumococcice sunt o reala amenintare pentru sanatate copiilor, doar 2% dintre copii din Romania au acces la acest tip de vaccinare.

„Din nefericire, in Romania doar 2% dintre parinti...

2013-05-27

Farmacia moderna risca sa-si piarda rolul social - 724 vizualizari
 

In prezent, exista riscul de pierdere a rolului social al farmaciei, reiese din concluziile Conferintei Nationale a Colegiului Farmacistilor, desfasurata in perioada 24-26 mai 2013, sub tema generoasa “ Modelul farmaciei romanesti – Modele europene de farmacie” si care a atras peste 300 de participanti.

Printre putinele manifestari stiintifice din Romania care s-au inscris intru-totul temei propuse, Conferinta Nationala a Colegiului Farmacistilor, prezidata de prof. dr. farm. Dumitru Lupuliasa, presedintele CFR, a abordat, din mai multe perspective, situatia farmaciei in Romania, problemele cu care se confrunta, dar si perspectivele ce i se deschid.

De asemenea, prin participarea activa la lucrari a secretarului general al Grupului Farmaceutic al UE (PGEU), John Chave, participantii au putut afla, de la cea mai autorizata sursa, problemele si provocarile cu care se confrunta farmaciile din intreaga Europa.

Potrivit secretarului generala la PGEU, nu numai in Romania,...

2013-05-27

Europe Eye Hospital aniverseaza 2 ani de existenta - 885 vizualizari
 
In luna mai, Europe Eye Hospital sarbatoreste 2 ani de existenta, oferind tuturor celor interesati de sanatatea lor si a celor dragi consultatii oftalmologice in valoare de doar 5 Euro.
2013-05-27

Incep inscrierile la Gala Medica - 2013! - 826 vizualizari
 
Colegiul Medicilor din Rominia va organiza la sfirsitul lunii iunie 2013 editia a V-a a Galei Medica.
2013-05-27

APMGR contesta datele referitoare la consumul de medicamente folosite de CNAS - 609 vizualizari
 

Companiile membre ale Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) iau in considerare actiuni administrative si in justitie impotriva CNAS pentru folosirea de date eronate referitoare la consumul de medicamente, ceea ce duce la cresterea artificiala a taxei clawback, cu impact financiar major asupra producatorilor de medicamente generice.

Desi, potrivit datelor furnizate de Cegedim, consumul medicamentelor cu prescriptie a scazut in trimestrul 1 al anului cu 5% comparativ cu ultimul trimestru din 2012, CNAS a comunicat un nivel al procentului la calcularea taxei clawback in crestere cu 20%, sustin reprezentantii APMGR.

"Cresterea cuantumului acestei contributii, in conditiile in care consumul de medicamente pentru care se aplica taxa a scazut in primele trei luni ale anului, dovedeste incapacitatea CNAS de a controla si gestiona eficient consumul de medicamente cu prescriptie din Romania", considera Dragos Damian, presedinte APMGR.

APMGR atrage atentia...

2013-05-22

Forumul "Viitorul farmaciei comunitare independente" va avea loc pe 7-8 iunie - 561 vizualizari
 

Prima editie a Forumului „Viitorul farmaciei comunitare independente din Romania” va avea loc pe 7 si 8 iunie 2013, la Hotelul Piatra Mare din Poiana Brasov si se adreseaza farmacistilor detinatori de farmacii independente din toata tara.

Printre obiectivele Forumului se numara facilitarea schimbului de experienta si generarea de idei pentru dezvoltarea farmaciilor comunitare independente din Romania; prezentarea modelului farmaciilor independente din diverse tari europene; informarea despre primele initiative de organizare ale farmaciilor romanesti independente cu scopul de a reabilita imaginea farmacistului in ochii pacientului; crearea de oportunitati de networking si socializare, atat intre participanti, cat si cu vorbitorii; dezvoltarea strategiilor pentru ca farmaciile comunitare independente din Romania sa faca pasul necesar de la „supravietuire” catre “profit si competitivitate”, catre profesionalism si etica de inalta clasa, implicare in comunitate, informarea corecta a...

2013-05-21

Cele 27 de medicamente oncologice monitorizate sunt din nou disponibile - 621 vizualizari
 

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat joi ca nu mai este nicio problema cu cele 27 de medicamente oncologice monitorizate de minister, iar aceste produse se gasesc, in urma achizitiilor facute de Unifarm, transmite Agerpres.

"Din cate stiu, sunt licitatii nationale incepute astfel incat sa incercam prin licitatii obisnuite sa aducem stocurile de medicamente (n.r. pentru partea a doua a anului), sa apelam mai putin la nevoi speciale, pentru ca uneori preturile sunt mai mari", a subliniat Eugen Nicolaescu, prezent la Congresul Societatii Romane de Neurologie.

2013-05-17

10% din medicamentele comercializate pe plan mondial sunt contrafacute - 586 vizualizari
 

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca 10% din medicamentele comercializate pe plan mondial sunt contrafacute, informeaza Agerpres. In anul 2011, astfel de medicamente reprezentau aproape un sfert din produsele confiscate in vamile tarilor europene, procent care il depaseste pe cel al tigarilor. Profiturile rezultate de pe urma falsificarii medicamentelor in intreaga lume sunt estimate la 75 de miliarde de dolari, mai mari decat cele obtinute din traficul cu droguri.

Contrafacerea medicamentelor a devenit o preocupare majora pentru laboratoarele companiilor farmaceutice, care incearca sa-si intensifice colaborarea cu guvernele pentru combaterea acestui fenomen aflat in crestere constanta si care implica o amenintare serioasa la adresa sanatatii publice, consemneaza joi AFP.

"Toate grupele terapeutice sunt vizate de contrafacerea medicamentelor, inclusiv patologiile grave precum cele cardiovasculare sau cancerul", avertizeaza directoarea laboratorului de analiza a...

2013-05-17

Aproape 250 de studii clinice se desfasoara in Romania anual - 640 vizualizari
 

In Romania se deruleaza mai multe studii clinice, perioada de desfasurare fiind de la cateva luni pana la cativa ani, a declarat luni pentru Agerpres, dr. Mirela Vita, de la Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

" Anual se desfasoara in jur de 250 de studii clinice, la care se adauga cele aflate in derulare din anii precedenti, pe patologii oncologice, digestive, hepatite virale, respiratorii. Majoritatea studiilor clinice sunt multicentrice la nivel european si international. Derularea lor se face conform legislatiei europene", a precizat medicul.

Ea a adaugat ca pentru aceste studii sunt platiti medicii investigatori, dar si spitalul unde se desfasoara studiul.

Privitor la studiile de faza 1, in care sunt platiti si pacientii, dr. Mirela Vita a spus ca acestea sunt foarte putine, intre doua si cinci si se desfasoara pe persoane sanatoase, voluntar, pentru a vedea cum este asimilat un medicament in organism.

Pentru toate studiile exista baza...

2013-05-15

Tabloul sanatatii la romani: o imagine sumbra - 591 vizualizari
 

Evaluarea sanatatii romanilor in perioada 2007-2008 a relevat date ingrijoratoare: factori de risc pentru bolile cardiovasculare la aproape jumatate dintre persoanele examinate, prevalenta crescuta a bolilor metabolice si cardiovasculare si riscuri importante de imbolnavire la copii si tineri.

PNESSP a fost structurat ca program de sanatate publica, ale carui obiective au fost depistarea activa a riscurilor de imbolnavire si a bolilor in faza timpurie precum si constientizarea fiecarui individ de importanta propriei sanatati.

Un aspect important al acestui program a fost adresabilitatea sa generala. Astfel, la investigatii de specialitate au avut acces nu numai persoanele asigurate ci si cei din categorii defavorizate. Potrivit datelor prezentate de ministrul sanatatii, din totalul de 10,7 milioane de persoane examinate, 14% erau neasigurate, ceea ce ridica o problema noua pentru reforma sistemului de sanatate din Romania. "Aceasta cifra ar trebui sa ridice o intrebare esentiala:...

2013-05-13

FABC doreste infiintarea unui registru al studiilor clinice desfasurate in Romania - 582 vizualizari
 

Federatia Asociatiilor Bolnavilor cu Cancer (FABC) doreste infiintarea unui registru al studiilor clinice desfasurate in Romania, a declarat Cezar Irimia, presedintele FABC in cadrul unei conferinte de presa ce a marcat Ziua Internationala de lupta impotriva Cancerului Ovarian.

"Referitor la trialurile clinice, noi, ca federatie (FABC, n.r.), am discutat cu Agentia Nationala a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale (ANMDM), care tine sub observatie trialurile clinice. Vom face un protocol cu ANMDM pentru a informa toate asociatiile din federatie atunci cand au loc aceste trialuri clinice pentru a face o informare corecta. Am mai cerut un registru national al trialurilor clinice pentru ca Ministerul Sanatatii, atunci cand face o reactualizare a listei de medicamente compensate si gratuite, sa aiba toate argumentele", a declarat Cezar Irimia.

De asemenea, de un registru national al trialurilor clinice ar avea nevoie si medicii, in special oncologii, a fost de parere dr Dana...

2013-05-13

 
Firme,
							afaceri,  Portal  Afaceri Romania