Toate stirile
E-mail:
Parola:    

Am uitat parola Cont nou
Esti persoana fizica si ai nevoie urgent de un medicament? Creeaza-ti acum un cont acum si posteaza cererea ta!
 
Top 3 cereri!
 
 
Top 5 stiri!
 
 
Farmaciile din Virginia:
 
SC PRIFARM SRL
SC FARMANA SRL
S.C. Convallaria S.R.L.
NU0, Ap9
SC SIMOFARM SRL
CLINICA POLISANO SIBIU farm circ inchis
Farmacia Viscum
-
Primula
pharmageea sfanta treime

Stiri Farma.AgoraCentral.ro


Cardul de sanatate va fi disponibil pana la sfarsitul acestui an - 553 vizualizari
 

Primele 200.000 de carduri de sanatate, cele cuprinse in proiectul-pilot din judetul Arad, vor fi disponibile pana la sfarsitul lunii iulie, a declarat presedintele CNAS, Cristian Busoi, la TVR.

La nivel national, cardurile de sanatate, in numar de 7.5 milioane, vor fi eliberate pana la sfarsitul acestui an.

"Ne propunem ca pana la sfarsitul acestui an sa avem 7,5 milioane de carduri. Foarte repede, in aceasta saptamana, vom realiza indicatorii tehnici in ceea ce priveste cititoarele de carduri", a declarat presedintele CNAS la emisiunea PrimPlan.

Seful CNAS a mai spus ca acesta este un proiect care pana acum a fost amanat "nejustificat de mult". Potrivit lui Cristian Busoi, cardul de sanatate are doua functii, "de control al cheltuielilor si de a da coerenta actului medical".

Proiectul de lege privind cardul de sanatate este in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii.

In ceea ce priveste celelate doua aplicatii electronice, presedintele CNAS a spus ca dosarul...

2013-07-03

Medicamentele romanesti, de interes pentru Uzbekistan - 607 vizualizari
 

Uzbekistan isi doreste sa cumpere medicamente din Romania, iar recent Antibiotice Iasi a semnat un memorandum cu Agentia uzbeka pentru medicamente, care creeaza premisele colaborarii in acest domeniu, a declarat, la Taskent, directorul Directiei Europa de Est si Asia Centrala din MAE, Vasile Soare.

Diplomatul face parte din delegatia care il insoteste pe premierul Victor Ponta in turneul asiatic, ce include Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan si China. El a relatat despre o misiune economica romano-uzbeka, desfasurata recent la Taskent, la care au participat companii ce activeaza in domenii de interes pentru ambele state, transmite Agerpres.

"Uzbekistan produce foarte putine medicamente. Au studiat experienta noastra in materie si au gasit interesant sa importe medicamente, antibiotice, din Romania si la acest capitol a raspuns Antibiotice Iasi. A fost semnat un memorandum care creioneaza posibilitatea de colaborare. Probabil ca documentul presupune si vanzarea de medicamente....

2013-07-01

GlaxoSmithKline va inchide fabrica din Brasov, daca nu va gasi un cumparator - 544 vizualizari
 

GlaxoSmithKline a anunta ca va inchide fabrica din Brasov daca nu va gasi un cumparator in urmatoarele 6 luni.

"GlaxoSmithKline cu regret a decis ca fabrica din Brasov sa iasa din reteaua sa globala de productie pentru formele solide orale, ca urmare a unei analize recent efectuate la nivelul retelei sale de productie a formelor solide orale. Decizia este determinata de supra-capacitatea de productie actuala in reteaua de productie a companiei pentru formele solide orale", se arata in comunicatul companiei.

GSK va cauta in urmatoarele 6 luni un potential cumparator cu regim tranzitoriu de productie, care sa permita, "intr-o perioada scurta de timp, transferul produselor sale catre alte fabrici si introducerea produselor cumparatorului in fabricatie".

Daca nu va fi identificat un cumparator in aceasta perioada, GSK, va incepe, din pacate, procedurile de inchidere a fabricii. Productia va continua pana la transferul tuturor produselor catre alte fabrici, dar nu mai tarziu de a...

2013-06-27

Tematica si bibliografia pentru Rezidentiatul 2013 raman nemodificate - 600 vizualizari
 

Tematicile concursului de rezidentiat si bibliografia aferenta valabile pentru sesiunea noiembrie 2013 nu s-au modificat fata de cele din sesiunea anterioara, arata un comunict postat pe site-ul UMF Carol Davila.

Ele sunt diferite pe domenii si sunt avizate de Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, respectiv Colegiul Farmacistilor din Romania, aprobate de ministrul sanatatii. Tematicile si bibliografia au fost publicate in ziarul "Viata medicala" nr. 11/18 martie 2011 pentru domeniul medicina dentara si domeniul farmacie (inclusiv cu completarea din anul 2012). Pentru domeniul medicina tematica si bibliografia au fost publicate in ziarul "Viata Medicala" nr.16/20 aprilie 2012.

Conform calendarului de examene si concursuri al Ministerului Sanatatii, acesta organizeaza la data de 17 noiembrie 2013, concurs national de intrare in rezidentiat pe loc si pe post in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie.

La sfarsitul lunii martie, prof.dr...

2013-06-26

Admitere UMF Carol Davila: 140 de locuri la Farmacie - 608 vizualizari
 

 Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti organizeaza in data de 24 iulie 2013 examenul de admitere in ciclul de studii universitare de licenta pentru anul 2013 – 2014.

Examenul se adreseaza tuturor candidatilor care vor sa devina studenti la una dintre cele patru facultati ale universitatii: Facultatea de Medicina, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Medicina Dentara si Facultatea de Moase si Asistenta Medicala.

Anul acesta sunt disponibile, in cadrul celor patru facultati ale U.M.F. „Carol Davila”, 900 de locuri finantate de la buget si 520 de locuri cu taxa.

In ceea ce priveste numarul de locuri disponibile la buget:

Facultatea de Medicina - 450 de locuri,
Facultatea de Medicina Dentara - 140 de locuri la buget.
Facultatea de Farmacie - 140 de locuri
Facultatea de Moase si Asistenta Medicala - 170 de locuri
Per total, anul acesta sunt alocate de la buget mai multe locuri si anume 900, fata de 800 de locuri alocate anul trecut.

"In fiecare an,...

2013-06-24

Vara fierbinte - proteste ale medicilor si ale altor angajati din sistemul sanitar - 675 vizualizari
 

Prof. Dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, a anuntat joi, 20 iunie, ca de la 1 iulie medicii, alaturi de medicii dentisti si reprezentantii Camerei Federative a medicilor, ai asistentilor si moaselor, ai SANITAS si ai pacientilor vor demara actiuni de protest pentru restabilirea demnitatii profesionale.

"Nu va fi vacanta (de vara) pentru profesionistii din sanatate", a spus presedintele CMR referindu-se la miscarile de protest care vor incepe cu luna iulie.

La Consiliul National al Colegiului Medicilor desfasurat astazi, alaturi de presedintii colegiilor judetene, au participat si prof. dr. Ecaterina Ionescu, presedintele CMDR, dr. Alexandru Brezoescu, presedintele CMDB, dr. Zaguya Piroska, presedintele Camerei Federative a Medicilor, reprezentanti ai Federatiei SANITAS, ai UNOPA si ai asociatiilor medicilor rezidenti.

In cadrul reuniunii s-a stabilit ca in doua saptamani sa se constitue o organizatie ce va cuprinde pe reprezentantii celor care...

2013-06-21

Cristian Busoi a fost numit oficial in functia de presedinte al CNAS - 678 vizualizari
 

Decizia de numire a lui Cristian-Silviu Busoi in functia de membru al consiliului de administratie si de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a fost publicata luni, 17 iunie, in Monitorul Oficial, iar marti el a fost instalat in functie de catre ministrul sanatatii.

Numirea europarlamentarului Cristian Busoi la CNAS vine dupa ce fostul presedinte, Doru Badescu, si-a prezentat demisia saptamana tracuta in urma scandalului privind asa-zisa numire a lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al CNAS.

Cristian Busoi a declarat pentru Agerpres ca doreste o relatie buna de colaborare cu Ministerul Sanatatii si in acord cu programul de guvernare.

"Domnul ministru va participa la toate intalnirile lunare ale Consiliului de Administratie, asa cum este normal, iar eu voi participa la intalnirile saptamanale cu secretarii de stat, pentru a ne corela activitatile si a comunica. Intr-o saptamana, doua, as dori sa ma pun la punct cu problemele din cadrul institutiei si sa...

2013-06-19

Solutii pentru modernizarea farmaciei independente romanesti - 710 vizualizari
 

In perioada 7-8 iunie 2013 a avut loc la Poiana Brasov Forumul „Viitorul farmaciei comunitare independente din Romania”, organizat de compania de comunicare medicala Houston NPA.

Prin acest Forum organizatorii si-au propus facilitarea schimbului de experienta si generarea de idei pentru dezvoltarea farmaciilor comunitare independente din Romania; informarea despre primele initiative de organizare ale farmaciilor romanesti independente cu scopul de a reabilita imaginea farmacistului in ochii pacientului; dezvoltarea strategiilor pentru ca farmaciile comunitare independente din Romania sa faca pasul necesar de la „supravietuire” catre “afacere durabila si competitiva”, profesionalism si etica de inalta clasa.

Pe agenda manifestarii s-au aflat teme precum:

  • primii pasi in modernizarea farmaciei independente romanesti,
  • branding-ul: o necesitate a farmaciei independente,
  • perspectiva europeana asupra farmaciei comunitare independente,
  • managementul farmaciei de...
2013-06-13

Farmaciile din Romania sunt inca neprofitabile. Recalibrarea marjelor ar putea fi solutia - 674 vizualizari
 

Farmacia, unul dintre putinele sectoare ale asistentei mediale complet privatizate, nu este inca un domeniu profitabil.

Cifrele arata ca, in acest moment, farmaciile din Romania au cea mai mica marja de profit pentru medicamente si cea mai mica cifra medie de afaceri din Europa.

Aceasta situatie genereaza reactii in lant, periculoase atat pentru farmaciile independente, cat si pentru profesia de farmacist.

Astfel, exista o concentrare a unor lanturi de farmacii apartinand unor distribuitori, iar farmaciile independente sunt la discretia distributiorilor si a producatorilor privind discounturile comerciale. Totodata, aceaste sunt cele ce ajung mai usor la indatorare si apeleaza la solutii mai mult sau mai putin acceptabile, precum concentrarea excesiv pe comercial si pe reclame la pret.

O solutie simpla ar fi reactualizarea sistemului de marje, sustine farm. Marius Chereches. Intr-un memoriu depus la Ministerul Sanatatii, el a propus adoptarea a doua niveluri de marje,...

2013-06-12

Progrese in cercetare: cresterea duratei de viata la pacientii cu cancer pulmonar fara celule mici - 496 vizualizari
 

Studiul clinic de faza III LUME-Lung 1 a demonstrat ca nintedanib, triplu inhibitor oral al angiokinazei, in combinatie cu docetaxel, creste durata de viata a pacientilor cu cancer pulmonar cu alt tip de celule decat cele mici (NSCLC) cu histologie de tip adenocarciom cu 2,3 luni.

Aceste rezultate au fost prezentate in cadrul celei de-a 49-a intalniri Anuale a Societatii Americane de Oncologie Clinica (ASCO), din Chicago.

Nintedanib este un triplu inhibitor al angiokinazei ce blocheaza simultan trei receptori ai factorilor de crestere: receptori ai factorului de crestere a endoteliului vascular (VEGFR 1-3), receptori ai factorului de crestere derivati din plachete (PDGFR alpha si beta), si receptori ai factorului de crestere a fibroblastelor (FGFR 1-3).

Toti cei trei receptori sunt parte esentiala in formarea si mentinerea de noi vase de sange (angiogeneza) in tumora iar blocarea acestora ar putea duce la inhibarea angiogenezei, ce joaca un rol vital in cresterea si dezvoltarea...

2013-06-10

Farmacistii isi pot exercita profesia si daca sunt demnitari - 538 vizualizari
 

Deputatii au decis miercuri, 5 iunie, ca farmacistii si medicii dentisti sa isi poata exercita profesia in unitati medicale private sau de stat si dupa ce sunt alesi intr-o functie publica, acordand vot favorabil proiectului de lege privind modificarea si completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, transmite Agerpres.

Pentru proiectul de lege au votat 242 de deputati, 26 impotriva, existand si o abtinere, Camera Deputatilor fiind decizionala in acest caz.

Proiectul de lege nr.699/2010, care a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor la propunerea liberalului Andrei Gerea, a fost sustinut de Ministerul Sanatatii si a primit avize favorabile de la Comisia de sanatate din Camera Deputatilor si de la Comisia de munca, precum si avize negative de la Comisiile juridica si de administratie.

Presedintele Comisiei de sanatate si familie din Camera Deputatilor, social-democrata Rodica Nassar, initiatoarea propunerii, a subliniat, de la...

2013-06-07

Fervex este retras de pe piata - 622 vizualizari
 

Medicamentul Fervex pentru copii si adulti va fi retras din farmacii ca urmare a unei alerte primite de la Agentia Europeana a Medicamentului, prin intermediul sistemului de alert rapida de la Autoritatea Competenta din Franta (ANSM), cat si de la producator (Bristol-Myers Squibb), a anuntat Agentia Nationala a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale din Romania.

Decizia de retragere de pe piata a fost determinata de depistarea de catre fabricantul din Franta, la un control de rutina, a unei contaminari microbiene la medicamentul Fervex Zmeura.

Acest produs nu este comercializat in Romania, se precizeaza in comunicatul ANM.

Deoarece s-a constatat ca sursa contaminarii este un excipient folosit in formulele Fervex (zaharoza), compania a decis, ca masura de precautie, retragerea de pe piata a tuturor seriilor din produsul Fervex Adulti si Fervex Copii, granule pentru solutie orala, fabricate cu acest excipient.

Aceasta retragere se efectueaza in toate tarile in care sunt...

2013-06-05

John Chave: Farmacia independenta e vitala pentru sistemul de sanatate - 611 vizualizari
 

Conferinta Nationala a Colegiului Farmacistilor, desfasurata in perioada 24-25 mai sub tema “ Modelul farmaciei romanesti – Modele europene de farmacie”, a beneficiat de participarea activa la lucrari a secretarului general al Grupului Farmaceutic al UE (PGEU), John Chave.

Potrivit acestuia, in intreaga Europa, farmacistii se confrunta cu provocari atat financiare, cat si profesionale. Insa, "nu trebuie sa fim pesimisti, pentru ca acestea sunt si vremuri bune, din anumite puncte de vedere", a subliniat John Chave. Unul dintre motive ar fi ca "sistemul medical ar nevoie, mai mult ca oricand, de expertiza farmacistilor", dupa cum reiese din interviul acordat PaginiiFarmacistilor.


Reporter: Ce provocari stau in fata farmaciilor independente in prezent?

John Chave: Sunt doua provocari majore pentru farmaciile independente. Prima ar fi liberalizarea extinsa a modelelor de farmacie. In ultimii 15-20 de ani multe tari au ridicat interdictia privind proprietatea exclusiva a...

2013-06-04

Ministrul Nicolaescu: Taxa clawback, aplicata diferit pentru generice, fata de medicamentele noi - 558 vizualizari
 

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat marti ca se are in vedere aplicarea taxei clawback separat pentru medicamentele generice, separat pentru cele noi, potrivit Agerpres.

El a explicat ca aceste posibilitati se vor analiza de catre comisiile de specialitate.

In legatura cu actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite, ministrul a precizat ca in cursul zilei de marti sau miercuri vor publicate criteriile in Monitorul Oficial.

Pana pe 30 iunie comisiile de specialitate isi vor spune punctul de vedere, iar pana la 15 iulie ar urma sa fie analizate aceste opinii de comisia superioara a Ministerului Sanatatii si, daca nu vor fi contestatii, de la 1 august lista va intra in vigoare.

Saptamana trecuta asociatiile producatorilor de generice si cea a producatorilor si importatorilor de medicamente inovatoare (noi) au avut o pozitie diferita fata de plata costurilor suplimentarea legate de noile liste. ARPIM sustinea ca acestea vor fi platite prin taxa de...

2013-06-04

Piata farma: la nivelul ultimelor 12 luni rata de crestere este marginala - 633 vizualizari
 

Valoarea medicamentelor eliberate catre pacienti in Romania a atins nivelul de 3,05 miliarde lei la pret de distributie in primul trimestru al anului 2013, in crestere cu 4,3% comparativ cu trimestrul 1 al anului 2012, estimeaza Cegedim Romania conform rezultatelor studiului Pharma & Hospital Report, citat de Agerpres.

Pharma & Hospital Report, studiu de referinta in analiza pietei farmaceutice, este realizat in Romania incepand din 1996.

"Desi comparativ cu trimestrul 1 din 2012 suntem inca pe crestere, reducerea valorii trimestriale de la 3,13 la 3,05 mld. lei arata clar tendinta de gripare a pietei farmaceutice, din pacate din cauza constrangerilor si nu a nevoilor. Prognoza ramane modesta, deoarece la nivelul ultimelor 12 luni rata de crestere este marginala: +0,2% in volum, +2,2% in zile de tratament si +4,5% in lei, respectiv 0,0% in euro. La nivel de ansamblu pentru anul 2013, mentinem prognoza de crestere la +1,4% in lei, ceea ce va putea insemna o scadere in euro sau...

2013-05-31

 
Firme,
							afaceri,  Portal  Afaceri Romania