Toate stirile
E-mail:
Parola:    

Am uitat parola Cont nou
Esti persoana fizica si ai nevoie urgent de un medicament? Creeaza-ti acum un cont acum si posteaza cererea ta!
 
Top 3 cereri!
 
 
Top 5 stiri!
 
 
Farmaciile din Virginia:
 
HYPERICI FARM
rodal farm
veratrum pharma
SANTAC FARM S.R.L.
Galenica Farm
moldofarm
pharmageea sfanta treime
cmi
MARIA
EPHEDRA

Stiri Farma.AgoraCentral.ro


International Health Forum la Bucuresti - 835 vizualizari
 

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) organizeaza astazi unul dintre cele mai importante evenimente dedicate reformei sistemului de sanatate din Romania "International Health Forum: Patient-Centered Solutions for a Sustainable Healthcare Sector".

Manifestarile incep la ora 9:00 la  Athenee Palace Hilton, Salon Le Diplomate.

Evenimentul reuneste invitati de marca din tara si din strainatate, printre care se numara dl. Eugen NICOLAESCU, Ministrul Sanatatii, dl. Varujan VOSGANIAN, Ministrul Economiei, dl. Gwenole COZIGOU, Director, European Commission, DG for Enterprise and Industry, dl. Bogdan CHIRITOIU, Presedintele Consiliului Concurentei, executivi de top ai marilor companii farmaceutice prezente pe piata locala, reprezentanti ai pacientilor si ai institutiilor de reglementare, precum si analisti.

 Participantii vor dezbate solutiile necesare pentru constructia unui sistem de sanatate sustenabil, care sa asigure cresterea disponibilitatii...

2013-09-12

Recomandari ale EMA privind folosirea METOCLOPRAMIDEI: maximum 5 zile de tratament si contraindicarea ei la copii sub 1 an - 621 vizualizari
 

Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman ( CHMP) al Agentiei Europene a Medicamentului recomanda modificarea modului de utilizare a medicamentelor care contin metoclopramida pe teritoriul Uniunii Europene, inclusiv micsorarea dozei administrate si a duratei de utilizare a acestor medicamente, pentru a reduce la minimum riscurile cunoscute de aparitie a reactiilor adverse neurologice potential grave (la nivel cerebral si la nivelul nervilor), se arata intr-un comunicat de presa al Agentiei Europene, preluat de ANMDM.

Medicamentele care contin metoclopramida sunt autorizate prin procedura nationala la nivelul statelor membre ale UE, cu indicatii diferite, precum greata sau varsaturi de diferite cauze (spre exemplu dupa tratamentul cu chimioterapice antineoplazice sau dupa radioterapie, dupa interventii chirurgicale, sau asociate cu tratamentul antimigrenos) si tulburari ale motilitatii gastrointestinale (afectiuni in care tranzitul normal al alimentelor prin intestin este...

2013-08-02

UPDATE: Noua lista de medicamente: 167 de dosare depuse pentru evaluare - 749 vizualizari
 

UPDATE: procedura de includere a medicamentelor pe lista de compensare

 

Potrivit metodologiei de includere a medicamentelor noi pe lista de compensare in conformitate cu tehnologia de evaluare, in procesul ce s-a desfasurat in luna iunie au fost depuse 167 de dosare, din care 141 pentru medicamente noi si 26 pentru indicatii noi, a anuntat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Dintre acestea, 85% sunt pentru medicamente inovative, 11% pentru combinatii, 3% pentru medicamente generice si 1% pentru medicamente biosimilare.

Dosarele sunt trimise spre examinare, potrivit procedurii, comisiilor de specialitate. Dosarele au fost trimise spre comisii astfel:

 • 26% spre comisia de oncologie
 • 10% spre comisia de diabet
 • 9% spre comisia de reumatologie
 • 8% spre comisia de cardiologie
 • 7% spre comisia de neurologie
 • 5% spre comisia de hematologie

Medicamentele sunt destinate urmatoarelor patologii:

 • 16% cancer
 • 10% diabet zaharat
 • 8% HTA
 • 5%...
2013-07-31

Rectificarea bugetara: distributia fondurilor si calendarul platilor catre furnizori - 640 vizualizari
 

In sedinta de ieri, din 30 iulie, Guvernul a aprobat rectificarea bugetara prin care se aloca intregului sistemul sanitar 1,07 miliarde lei, fonduri care vor fi directionate in cea mai mare parte catre CNAS pentru plata medicamentelor si a serviciilor medicale.

Din aceasta suma, 72 de milioane lei reprezinta credite de angajament care vor putea asigura pana la finalul anului 2013 functionarea programelor gestionate direct de catre minister: HIV/SIDA, transplant si programul de imunizare, respectiv achizitionarea vaccinului pneumococic.

De asemenea, suma de 90 de milioane de lei e necesara pentru continuarea programului de reabilitare a maternitatilor, proiect finantat de Banca Mondiala, BEI si BERD.

Insa cea mai mare parte a sumei obtinute de Ministerul Sanatatii se va transfera Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru plata arieratelor.

"Cea mai mare parte din suma pe care Ministerul Sanatatii a primit-o la rectificarea bugetara se va indrepta catre CNAS pentru plata...

2013-07-31

Membri noi in managementul Farmaciilor DONA - 755 vizualizari
 

Echipa de management a Farmaciilor DONA are doi noi membri: Iuliana Morlova (35 ani) - Director de Resurse Umane si Marcel Ioan Fodor (45 ani) - Director de Vanzari.

„Vrem sa atragem in companie persoane cu adevarat competente si performante, care au motivatia si determinarea necesare pentru a obtine realizari importante. Cele doua numiri recente au fost facute in contextul unui amplu program de consolidare organizationala, care incurajeaza un nou spirit bazat pe performanta si profesionalism. Consider ca doamna Morlova si domnul Fodor au experienta necesara si atitudinea potrivita pentru a conduce cu succes cele doua departamente importante din companie care le-au fost incredintate”, a declarat Ovidiu Wencz, Director General Farmaciile DONA.

Iuliana Morlova are o vasta experienta in domeniu, ocupand in ultimii 9 ani postul de Manager Resurse Umane in cadrul companiei multinationale Pepsi: Quadrant Amroq Beverages (2004-2006), PepsiAmericas (2006-2010), PepsiCo (2010-2013)....

2013-07-30

Rectificare bugetara POZITIVA pentru Ministerul Sanatatii - 643 vizualizari
 

Premierul Victor Ponta a anuntat luni, 29 iulie, o rectificare bugetara pozitiva pentru Ministerul Sanatatii, reprezentand alocarea unei sume de aproximativ 1 miliard de lei.

"Pentru Ministerul Sanatatii vom avea o alocare suplimentara de aproape 1 miliard de lei, acoperind astfel o neincasare de 500 de milioane din taxa de clawback si adaugand in mod concret 570 de milioane de lei care vor fi transferati catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru plata medicamentelor si a serviciilor", a declarat premierul, intr-o conferinta de presa prilejuita de incheierea discutiilor cu "partenerii nostri internationali", Comisia Europeana, FMI si Banca Mondiala si a discutiilor interministeriale privind rectficarea bugetara.

In ceea ce priveste domeniul sanitar, au fost vizate si proiectele finantate de Banca Mondiala si alte institutii financiare internationale.

"Tot la Ministerul Sanatatii, aproximativ 90 de milioane de lei vor fi alocati pentru continuarea proiectelor finantate...

2013-07-30

Cititoarele de carduri de sanatate vor fi achizitionate centralizat, prin licitatie nationala - 722 vizualizari
 

 Distributia cardurilor de sanatate ar putea sa nu fie facuta de medicii de familie iar cititoarele de carduri vor fi achizitionate centralizat, prin licitatie nationala, au convenit reprezentantii medicilor de familie la o intalnire cu ministrul sanatatii si conducerea CNAS.

In urma discutiilor de luni, 22 iulie, dintre presedintele Societatii Nationale de Medicina de Familie, dr Rodica Tanasescu, si ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, secretarul de stat Adrian Pana si reprezentantii conducerii CNAS, s-a stabilit sa se ia in considerare ca distributia cardurilor de sanatate sa nu implice medicii de familie.

"In acest sens, au fost lansate mai multe propuneri de distributie a cardurilor, CNAS urmand sa hotarasca cele mai potrivite variante pentru ca acestea sa ajunga la pacienti", se arata intr-un comunicat al ministerului.

In ceea ce priveste cititoarele de card, acestea vor fi achizitionate centralizat, prin licitatie nationala, iar distribuirea si plata se vor negocia...

2013-07-23

Beatrice Ancuta, noul Country Manager Romania & Moldova al companiei Ewopharma - 739 vizualizari
 

Incepand cu luna septembrie a acestui an, Beatrice Ancuta va prelua postul de Country Manager Romania & Modova al companiei Ewopharma.

Dupa o activitate de succes de 8 ani in cadrul companiei AstraZeneca, Sales Director Romania & Sales Excellence Director South East Europe al companiei farmaceutice, Beatrice Ancuta a decis sa faca o schimbare in cariera sa.

Ea s-a alaturat in anul 2005 echipei AstraZeneca, avand pana in acel moment responsabilitati si roluri diferite in echipele de Vanzari, Marketing, Medical din companiile Bristol Myers si Schering Plough.

In AstraZeneca a inceput cu o echipa mica de 30 de oameni si cu o performanta anuala de 13 milioane de dolari (pozitia 19) pentru a ajunge in 2012 la 132 milioane de dolari (pozitia 8 in topul companiilor din piata farmaceutica) si o echipa de aproximativ 250 de profesionisti.

Pentru Beatrice Ancuta cea mai importanta realizare in cadrul companiei AstraZeneca o reprezinta ECHIPA, despre care se spune ca este una...

2013-07-22

S-a format Coalitia profesionistilor din sanatate. Proteste in strada, din septembrie - 678 vizualizari
 

Reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania, Colegiului Medicilor Dentisti din Romania, Colegiului Farmacistilor din Romania, Colegiului Psihologilor din Romania, Federatiei SANITAS, Camerei Federativa a Medicilor si Sindicatului Ioan Cantacuzino s-au intalnit astazi, 18 iulie 2013 la Bucuresti si au finalizat acordul pentru incheierea Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate.

Secretariatul Coalitiei va fi asigurat de Colegiul Medicilor din Romania.

Acest acord trebuie asumat pana la data de 5 august de organele de decizie ale fiecarui membru.

“Am stabilit un calendar in ceea ce priveste punerea sub presiune a Guvernului.Coalitia va solicita o intalnire la Fondul Monetar International pentru a discuta aspectele din sanatate. Guvernul trebuie sa gaseasca 20 milioane de euro pentru cei 16.000 de rezidenti care traiesc in mizerie. Este o conditie nenegociabila pe care Guvernul si-a insusit-o”, a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor...

2013-07-18

Taxa clawback si masuri anti-frauda, pe lista obiectivelor CNAS. Vezi toate obiectivele noii conduceri CNAS - 794 vizualizari
 

Alaturi de implementarea proiectelor informatice, precum cardul electronic de sanatate, printre obiectivele noii conduceri a CNAS se numara si consolidarea bugetului CNAS, clarificari privind aplicarea taxei de claw-back, transferul bazei de date catre ANAF si desfiintarea listei de asteptare pentru tratamentele oncologice.

Presedintele CNAS, dr Cristian Busoi, a prezentat marti, 16 iulie, intr-o conferinta de presa, principalele obiective pe care si le propune in mandatul sau.

Premiza de la care se porneste este ca asigurarile publice sustin cea mai mare parte a finantarii serviciilor de sanatate din Romania iar eficienta sistemului conditioneaza starea de sanatate a populatiei.

Fondurile publice pentru sanatate reprezinta aproximativ 10% din bugetul national, in medie 3,5% din PIB, ceea ce ne situeaza pe unul dintre ultimele locuri in Europa la cheltuiala per capita.

Potrivit reprezentantului CNAS, sistemul de sanatate din Romania are nevoie de fonduri suplimentare pentru...

2013-07-17

Seminar pe teme de farmacoeconomie pentru farmacistii de spital - 766 vizualizari
 

Asociatia europeana a farmacistilor de spital (EAHP) va organiza la Lisabona, in perioada 12-15 septembrie, un seminar academic cu tema "Farmacoeconomia- instrumente si strategii".

Potrivit Asociatiei Nationale a Farmacistilor de Spital, pentru Romania sunt disponibile 3 locuri cu burse suportate de EAHP (transportul nu este subventionat).

Participantii trebuie sa indeplineasca criteriile mentionate pe site.

Astfel, toti participantii trebuie sa fie farmacisti de spital recomandati de asociatia nationala, sa cunoasca bine limba engleza si sa participe la toate sesiunile seminarului. EAHP a anuntat ca va urma strict aceste reguli si nu va plati cazarea participantilor care nu le respecta.

Prelegerile anuntate se vor incadra in teme precum Farmacoeconomia si sanatatea publica, de la Politica (farmacoeconomie) la stiinta (farmacoeconomie analitica si cercetare), Discrepante intre deciziile clinice si factorii economici si Modele de finantare si procesul de...

2013-07-15

Admitere 2013: au inceput inscrierile - 771 vizualizari
 

In perioada 15 -19 iulie, in majoritatea centrelor universitare medicale se desfasoara inscrierile la facultatile de Medicina, Farmacie, Medicina dentara si de Asistenta Medicala.

Examenul de admitere se va desfasura intr-o singura zi, pe 24 iulie, la majoritatea facultatilor, cu exceptia Facultatii de Medicina din Sibiu, cand examenul se va desfasura pe 23 iulie,  a Facultatii de Medicina si Farmacie din Oradea, cand examenul este programat pe 29 iulie si  Facultatii de Farmacie a Universitatii Ovidius din Constanta, cand examenul e programat pe 27 iulie.

Cele mai multe locuri "la buget" sunt oferite de UMF "Carol Davila" Bucuresti, 850, urmata de UMF "Gr. T. Popa" Iasi, cu 710 locuri si UMF "I. Hatieganu" Cluj-Napoca, cu 600 de locuri.

Pentru inscriere, candidatii trebuie sa plateasca intre 150 de lei (Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea si UMF "Victor Babes" Timisoara) si 350 de lei, la UMF "Gr T Popa" Iasi.

Informatii despre admitere puteti consulta:
-pentru UMF...

2013-07-15

Asociatia Romana a Farmacistilor de Spital a devenit membra a EAHP - 873 vizualizari
 

Asociatia Romana a Farmacistilor de Spital a devenit din iunie membra a Asociatiei Europene a Farmacistilor de Spital (EAHP).

In cadrul Adunarii Generale a EAHP ce s-a desfasurat al Atena in perioada 14-15 iunie, organizatia europeana a primit in randurile sale asociatiile nationale ale farmacistilor de spital din Romania si Malta.

"Calitatea de membru al EAHP ofera farmacistilor de spital din Romania o oportunitate reala de a participa la eforturile pan-europene de aplicare a unor standarde inalte in farmacia de spital si a impartasi bunele practici. Romania poate aduce o contributie importanta in aceasta privinta si vom fi activi, atat eu cat si echipa ANSFR, si implicati in aceste discutii si activitati", a declarat Paul Andreianu, delegatul Asociatiei Nationale a Farmacistilor de Spital din Romania (ANSFR).

Dezvoltarea si reprezentarea intereselor profesionale ale farmacistilor de spital reprezinta misiunile centrale ale EAHP, spune presedintele acesteia, dr Roberto...

2013-07-10

Prof.dr. Diana Deleanu: In prezent, 6.4% dintre copiii de 13-14 ani au astm bronsic - 630 vizualizari
 

Prevalenta astmului bronsic la copiii romani de 13-14 ani a crescut cu 12.8% in perioada 1997 -2003, iar in prezent 6.4% dintre copiii de aceasta varsta din Romania sunt diagnosticati cu aceasta boala, a declarat prof.dr. Diana Deleanu, presedintele Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica (SRAIC), cu prilejul lansarii Jurnaului pacientului cu astm.

„Astmul este una dintre bolile ce afecteaza major copiii romani, scazand calitatea vietii si posibilitatea de a se integra social, afectandu-i atat pe acestia, cat si pe parinti. in ultimii ani, prevalenta la copiii cu varsta intre 13-14 ani a crescut cu 12.8%, ajungand in acest moment la aproximativ 6.4% din totalul copiilor romani cu aceasta varsta” a declarat prof. dr. Deleanu.

In cazul astmului la copil, 80% dintre cazuri au o componenta alergica. In schimb, la adulti componenta alergica este responsabila doar de 50% dintre cazuri.

Si in cazul adultilor boala inregistreaza o crestere importanta. OMS estimeaza ca 300...

2013-07-09

Abuzul de antibiotice, cauza cresterii numarului de cazuri de infectii rezistente la tratament - 796 vizualizari
 

O serie de cazuri severe provocate de germeni cu o rezistenta modificata au fost inregistrate in ultimul trimestru la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", a declarat pentru Agerpres prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul unitatii.

"Sunt cunoscute trei tipuri de modificari de rezistente majore: primul este cel multidrog rezistent, al doilea este rezistenta extinsa la medicamente si al treilea tip - rezistenta la toate antibioticele. Aceste cazuri incep sa fie din ce in ce mai frecvente, ceea ce ridica probleme terapeutice mari, costuri foarte mari", a afirmat Streinu Cercel.

Potrivit acestuia, in ultimul trimestru au fost cam 10-12 astfel de cazuri.

"Este de mentionat faptul ca aceste cazuri vin din comunitate. Nu sunt infectii nosocomiale. Este un semnal in plus de alarma, tras impotriva abuzului de antibiotice. Utilizarea antibioticelor fara prescriptie medicala sta la baza aparitiei modificarilor de sensibilitate la antibiotice", a aratat prof. dr. Adrian Streinu...

2013-07-09

 
Firme,
							afaceri, Portal Afaceri Romania